1. CILJ - Šta je vaš cilj? Znam, da zaradite više novca. Ali kako? Postavite si pitanje da li želite povećati prodaju svojih usluga ili proizvoda, promovisanje svog brenda ili sebe i svojih znanja. Odredite cilj koji će vam donijeti najviše i držite ga se.

2. CILJNA GRUPA ili kako pronaći "idealnog kupca" (avatara). Od određivanja ciljne grupe zavise svi vaši uspjesi ili neuspjesi u Internet oglašavanju (pa i klasičnom). Kad znate ko je vaš idealan kupac  možete da kreirate jasniju strategiju, da ostavarite bolju komunikaciju sa njim, da znate koji su njegove navike i potrebe i naravno imate bolje rezultate u prodaji ili promociji (i jeftinije prođete sa oglašavanjem).

3.WEB SAJT - vaša virtuelna kancelarija. Mjesto gdje vi primate svoje potencijalne kupce i gdje im prodajete svoje proizvode/usluge ili se promovišete. Imate dvije mogućnosti da sami izradite svoj sajt (sporije, jeftinije ali traži dodatnu edukaciju) ili da angažujete neku agenciju ili web dizajnera (brže, skuplje, ponekad bolje). Zaboravite varijantu "komšijin mali će mi to odraditi za malo para".
Danas, uz gotova rješenja kao što je WordPress (Joomla, Drupal itd.) za izradu sajtova i uz lično angažovanje možete da dođete do dobrog a ponekad i odličnog rješenja za malo para. Ako imate novca da angažujete neku agenciju ili web dizajnera provjerite njihove reference i eventualno kontaktirajte njegove klijente da čujete iskustva.

4. SOCIJALNE MREŽE - Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Pinterest. Ako ste dobro odredili ciljnu grupu onda znate koje socijalne mreže koriste vaši potencijalni klijenti. Naš prijedlog je da krenete sa Facebook Fun Page (ni u kom slučaju lični profil) jer je to mreža koja broji preko 1,5 milijardi korisnika. Sistem reklamiranja je odlično razrađen i veoma jeftin u odnosu na broj korisnika do kojih će doći vaša reklama. Možete početi i samo sa prodajnom stranom na facebook-u ali je bolje imati i web sajt.

5. EMAIL LISTA - gradite je od samog početka. Kažu da je email lista najvrednija imovina u Internet poslovanju. Neko je sa namjerom ostavio svoju email adresu vam, znači već je pokazao interesovanje prema vama, vašem proizvodu ili uslugi. Pored prikupljanja email adresa online putem opt-in formi tj. na vašem web sajtu ili stranici na facebook-u treba posvetiti pažnju i offline načinu kao što su razni flajeri, obrasci, formulari i sl. I opet, ako imate kvalitetnu email listu (većina je vaša ciljna grupa) imaćete i rezultate.

6. SADRŽAJ - koji kreirate (kvalitetan) vam dovodi saobraćaj na web strancu a time i nove potencijalne kupce. Najpopularnije vrste sadržaja koje možete da kreirate su: kako da (how to) tekstovi, upoređivanje proizvoda, edukacija korisnika, najava proizvoda ili usluga, specijalne ponude. Sadržaj možete da kreirate u tekstulnoj, video ili audio formi pa se odlučite za onaj koji vam najviše odgovara ili kombinujte. I morate redovno da kreirate nove sadržaje ako hoćete da imate rezultate i to duži vremenski period.